مخترع پاسور کدام کشور است؟
- koloukhundery
- Jun 9, 2023
- 2 min read
درباره این موضوع، بحثها و اختلافات زیادی وجود دارد و خاستگاه و چگونگی ظهور ورقها به صورت متفاوت بیان میشود. یکی از دیدگاهها به این صورت است:
تاریخ شروع بازی ورق به قرن یازدهم در چین برمیگردد. در آن زمان، پولهای کاغذی چینی دارای چهار شکل مختلف بودند و همچنین شامل اعدادی بین ۲ تا ۹ در سه مورد و اعداد ۱ تا ۹ در یکی از آنها بودند. اعتقاد میشود که اولین ورقهای بازی در واقع اسکناسهای چینی بودند که برای شرطبندی و بازی استفاده میشدند. با این حال، به نظر میرسد که اولین ورقهای چاپ شده، مربوط به مجموعه دومینوهای چینی بودند که ۲۱ شکل ترکیبات مختلف یک تاس را بر روی آنها نشان میدادند. اگر به قیمت پاسور نیاز دارید همین حالا به سایت ها معتبر سر بزنید.
ورق بازی در ایران
قبل از تأسیس ورقبازی به شیوهای که امروزه مشهور است، در ایران نوعی بازی ورق به نام گنجفه رایج بود. احتمالاً گنجفه در قرن شانزدهم در دوران صفویان به وجود آمد و از آنجا به هند راه یافت. با توجه به شباهتهای ساختاری بین گنجفه و ورق بازی اروپایی، میتوان گفت که این دو بازی به طور قطع از یکدیگر تأثیر گرفتهاند، اگرچه میزان و شیوه این تأثیر به درستی مشخص نیست.
در بازی گنجفه، هشت دسته دوازده برگی با نود و شش ورق استفاده میشود. هر یک از این هشت دسته دارای نامهای زیر بودند: غلام، تاج، شمشیر، اشرفی (زر سرخ)، چنگ، برات، سکه (زر سفید)، قماش. هر دسته شامل ۱۲ برگ بود که دو برگ به نام شاه و وزیر و بقیه برگها به شمارههای یک تا ده شناخته میشدند. برای این بازی، یک دستگاه خاص به نام گنجفه ساخته میشد.
در جمهوری اسلامی ایران، بازی با ورق به دلیل ممنوعیت قرار گرفتن آن به عنوان آلت قمار، به عنوان جرم محسوب میشود. با این حال، بازی با ورق همچنان جایگاه خود را در بین مردم حفظ کرده است، به طوری که ورق بازی در رده ۱۶مین کالای قاچاق در سال ۱۳۸۳ قرار گرفت، پس از مواد مخدر و قبل از ارز.
با وجود ممنوعیت بازی با ورق در ایران، علاقه مردم به این بازی همچنان حاضر است. به طوری که تبعات قانونی و تأثیرات اقتصادی مرتبط با بازی با ورق در جامعه قابل مشاهده است. این نشان میدهد که بازی ورق همچنان به عنوان یک فعالیت محبوب و مورد علاقه برخی افراد در ایران باقی مانده است.
با وجود محدودیتها و ممنوعیت قانونی، در برخی مناطق ایران همچنان مکانها و گروههایی وجود دارند که بازی با ورق را بصورت زیرزمینی یا غیررسمی ترتیب میدهند. این مکانها به عنوان مراکزی برای بازی و شرطبندی با ورق استفاده میشوند و عموماً در خلوتی و به صورت محرمانه فعالیت میکنند. این اماکن به عنوان مقصدی برای علاقمندان به بازی با ورق و شرطبندی محسوب میشوند و به صورت پنهانی و زیرزمینی فعالیت میکنند.
از نظر قانونی، تعقیب و تحقیقات در جهت شناسایی و ردیابی این مکانها انجام میشود و تخلفات قانونی در این زمینه پیگرد قانونی خواهند داشت. اما عملکرد این مکانها و استقبال مردم از آنها نشان میدهد که هنوز علاقه مردم به بازی ورق در ایران وجود دارد و محدودیتهای قانونی نتوانسته است آن را کاملاً خنثی کند.
Comments